Klubbesøg

I danmark findes 41 cricketklubber. En del af disse har tilbud for børn og unge.

I forlængelse af spilcricket.dk tilbyder en række klubber skoler at komme på besøg og prøve kræfter med cricket spillet.

Cricketklubberne er meget interesseret i at samarbejde med skolerne i deres nærområde. Der findes cricketklubber i de byer som ses på kortet. Klubberne vil allerhelst samarbejde om længere forløb, men skriv til os [gennem formular her på siden] og så skal vi nok formidle en kontakt.

Målgruppen klubberne prioriterer er ”lilleput”, som er klasserne 4.-7. klasse, er du interesseret i samarbejde på andre alderstrin, hører vi også gerne fra jer.

Kort

I gamle dage…

Historien om cricket i Danmark

I Danmark hører man første gang om cricket i 1857, hvor den store danske digter H.C. Andersen, under et besøg hos Charles Dickens i England skrev, at han var med til at spille cricket, og at han fik et ordentlig slag over den ene finger, som blev blå og fik et hul.

Omkring 1860 kom der først rigtig gang i cricketspillet i Danmark, først på Sorø Akademi derefter på Hærens Elevskole i København.

5 år senere i 1865 dannede nogle engelske jernbaneingeniører, der deltog i anlæggelsen af jernbanen i Danmark, tre cricketklubber i Randers, Odense og Skive. Cricket var i mange år en del af DBU ind til Dansk Cricket-Forbund blev dannet i 1953.

© Copyright - Dansk Cricket-Forbund